OP DE KOFFIE Elke Cyrys

GC De Zeyp
Zeypstraat 47, 1083 Ganshoren
18/04/2023
GCDEZEY_CYRYS
Vanaf 14:00 tot 15:15
Lezing in huiskamersfeer, met een kopje koffie erbij.
Elke Cyrys, schrijfster uit Ganshoren, komt vertellen over haar volgende boek 'Gejaagd in de sneeuw', waar zij momenteel aan werkt.
Wereldoorlog II woedde volop in Europa. In het Oosten rukte het Rode Leger snel op, een opmars die werd begeleid van horrorverhalen.
Carl Hillmer streed in het Duitse Leger aan het oostfront. Zijn echtgenote Vera en hun twee dochtertjes verbleven in een stadje in Polen in het westelijk deel van Polen. Vanaf begin 1945 verergerde de situatie dag na dag en Vera besefte dat ze snel moest handelen. Ze verliet met haar dochters hun woning met elk enkel een kleine valies. Hun leven in die streek behoorde plots tot het verleden. Vera trachtte met haar kinderen, zoals miljoenen anderen in deze dagen, kost wat kost, naar hun thuisland terug te keren.
De vlucht naar het Westen in de meest barre omstandigheden, met vele hindernissen, honger en kou vergde het uiterste van Vera en haar twee kinderen.
Het boek is gedeeltelijk autobiografisch.

Organisatie: GC De Zeyp ism auteurslezingen.be, DC De Rotonde, Nederlandstalige Bibliotheek, Davidsfonds, Willemsfonds en Cultuursmakers - afdelingen Ganshoren


Prijslijst

  • Ticket:
    • Standaardprijs: €6,00
    • Korting: €5,00
    • Paspartoe-Kansentarief: €2,00

Reservatie data

  1. 05/12/2022 15:00 tot 01/09/2023 15:00 (Iedereen)

Inschrijven niet mogelijk

back to top