Wim Corbeel imiteert Toon Hermans

GC De Zeyp
Zeypstraat 47, 1083 Ganshoren
25 vrije plaatsen
16/03/2024
GCZEYP_WIMTOON
Vanaf 20:00 tot 22:15
Wim Corbeel houdt niet alleen van Brussel, maar ook van Toon Hermans.
Hij groeide op in Kraainem, werkt van begin af aan in Brussel en woonde ook zes jaar in Jette. Hobbygewijs imiteert hij niet alleen Toon Hermans; hij schrijft ook columns en kortverhalen. Toen Wim Corbeel tien jaar werd, kreeg hij twee cassettes met de One Man Show van de bekende Nederlandse cabaretier Toon Hermans uit 1980. Hij vond de show zo goed dat hij Toon Hermans begon te imiteren: eerst in kleinere kring, later op de middelbare school tijdens de les Engels (!), en nadien op talloze huwelijksfeesten.
Wat hem bijzonder aanspreekt in Toon Hermans, is zijn visie op humor: daarmee wil hij mensen gelukkig maken, niet kwetsen. Toon zal nooit iemand persoonlijk viseren, zijn humor is wars van cynisme. Hij is wel een meester in het spelen met taal – en ook zonder taal, want zijn mimiek spreekt op zich vaak al boekdelen. Ook de diepgang die aan de oppervlakte komt tijdens zijn shows, maar ook in zijn schilderijen en boekjes, spreekt Corbeel aan.
Nu, meer dan 40 jaar later, staat Wim Corbeel na enkele succesvolle voorstellingen voor het eerst in Ganshoren op de planken met een volledige theatervoorstelling rond Toon Hermans. Zowel sketches als versjes en teksten van Toon Hermans komen daarbij aan bod.


Een samenwerking met GC De Zeyp en KWB Ganshoren.

Prijslijst

  • Ticket:
    • Standaardprijs: €10,00
    • Paspartoe-Kansentarief: €2,00
    • Seniorentarief: €9,00

Reservatie data

  1. 29/10/2023 15:00 tot 01/09/2024 15:00 (Iedereen)
Stap 1 van 3

Persoonlijke info

Om tickets te kopen gelieve eerst uw e-mailadres in te geven

back to top