Voorstelling - Plooien&Rimpels

GC Everna
Sint-Vincentiusstraat 30, 1140 Evere
<5 vrije plaatsen
23/02/2024
EVE23_24Plooienenrimpels
Vanaf 14:30 tot 16:00
NL - Plooien & Rimpels is een performance op de grens tussen beeldende kunst, dans en theater. Ouderen en voorouders zijn de oudste bewoners op aarde. Net als stenen en rotsen bewaren ze 'de diepe kennis' van de aarde. In de rimpels van ouderen zit tijd gekerfd. In de transparantie van hun huid wordt de gelaagdheid van een lichaam zichtbaar. Er volgt een nabespreking (NL/FR) met een kopje koffie of thee.

Rebecca over de voorstelling: 'Voor de creatie van deze performance ben ik aan de slag gegaan met linnen, textiel en katoenen lakens afkomstig uit mijn familie. Met dit materiaal vol van verhaal transformeer ik mijn lichaam tot sculptuur. Het was niet altijd makkelijk voor het publiek om te benoemen waarover de performance voor hen ging. Iedereen kijkt ernaar op z’n eigen manier en ziet andere dingen. Het was ontroerend om al die verschillende interpretaties naast elkaar te horen. De performance gaf aanleiding om over datgene te spreken waarvoor moeilijk woorden te vinden zijn of waarover liever niet gesproken wordt.'

Benieuwd? Lees dan zeker het volledige interview met Rebecca in ons magazine van januari-februari '24.

FR - Découvrez une performance à la frontière entre l'art visuel, la danse et le théâtre. Une discussion (NL/FR) suivra avec une tasse de café/thé et du gâteau.


Met de steun van Sabam for culture, GC Nohva, MUS-E Belgium
Met dank aan: Aksent, WZC St-Jozef, De AmbulantenPrijslijst

  • Ticket:
    • Standaardprijs: €7,00
    • Paspartoe-Kansentarief: €2,00

Reservatie data

  1. 07/12/2023 09:00 tot 23/02/2024 14:30 (Iedereen)

Inschrijven niet mogelijk

back to top