Golden Eighties - Chantal Akerman

GC Pianofabriek
Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis
38 vrije plaatsen
Avond
PIA2024GOLDENEIGHTIES
Gaat door op:
16/04/2024
Van 20:00 tot 21:30
Prijs: € 5.00
In een winkelgalerij kruisen en ontmoeten klanten en winkelmeisjes elkaar dagelijks in Lili’s kapsalon, in de prêt-à-porter boetiek van de familie Schwartz, of aan de bar bij Sylvie. Allen dromen ze van liefde: verboden liefde, epistolaire liefde, onmogelijke liefde... Ze praten erover, bezingen ze, en dansen op het ritme van het koor shampoomeisjes.
Een uitmuntende ensemblecast, met o.a. Delphine Seyrig en jaren tachtig popster Lio, glijdt door de winkelgalerij in een piekfijn geregisseerde choreografie, op de tonen van een aanstekelijke pop-soundtrack. Akerman schreef zelf de teksten voor de bedrieglijk vrolijke liedjes en zet de kijker constant op het verkeerde been: is deze film echt een ironische kritiek op de hyper-commerciële jaren tachtig of eerder een liefdevolle mijmering over alledaagsheid? Akerman leefde zich volledig uit met het geluidsontwerp voor deze film, die bomvol kleine maar betekenisvolle vondsten zit: van het geklik van hoge hakken op de vloer over het onwelkome geluid van een rits tot de steeds veranderende toon en volume van de vele gesprekken en gezangen.

EEN FILM VAN
Chantal Akerman
MET
Myriam Boyer, John Berry, Delphine Seyrig, Nicolas Tronc, Lio, Pascal Salkin, Fanny Cottençon, Charles Denner, Jean-François Balmer
SCENARIO
Chantal Akerman, Jean Gruault, Leora Barish, Henry Bean, Pascal Bonitzer
BEELD
Gilberto Azevedo, Luc Benhamou
GELUID
Henri Morelle, Miguel Rejas
PRODUCENT
Martine Marignac
MONTAGE
Francine Sandberg
MUZIEK
Marc Herouet, Chantal Akerman (lyrics)
PRODUCTIE
La Cecilia (Paris), Paradise Films (Brussels), Limbo Films (Zurich)

€5,- voor de film, inbegrepen een drankje achteraf in het Café.

FOTO: Collections CINEMATEK – © Fondation Chantal Akerman
This screening is part of Avila, present! in collaboration with Film Fest Ghent On Tour, Cinea, Fondation Chantal Akerman, and Cinematek.

Inschrijvingsdata
  1. 02/04/2024 12:00 tot 16/04/2024 18:00 (Iedereen)

Gelieve uw login gegevens in te vullen:


Ben je nog niet geregistreerd, klik dan op de knop registreer.

Registreer hier

back to top