Kale bomen ruisen niet - BXL WILD

15 vrije plaatsen
15/10/2021
KRO21BXLWILD
Vanaf 20:00 tot 21:00
Kale bomen ruisen niet
Twee vrouwen zitten voor een caravan. Het is ochtend. De ene was al wakker, de andere is net opgestaan. Koffie? Thee? Een gesprek komt op gang, zoals de dag zich langzaam ontspint, in een licht koortsachtige sfeer. Ze zullen bezoek krijgen vandaag ergens tussen 10 en 17 uur. Wat moeten ze aandoen om er als een nette eenheid uit te zien? Ze willen een goede indruk maken.
We weten niet wie er zal langskomen, maar ze wachten alsof hun leven ervan afhangt. Het heeft iets Becketiaans, dat wachten op, maar in dit geval zijn het twee vrouwen die erg lijken op Laurel en Hardy. In een caravan in the middle of nowhere, hun leven heeft iets louche, geen idee waar ze zich mee bezighouden. In korte pittige dialogen komen we erachter wat zich in het verleden afspeelde.

Huiselijk geweld is een lastig onderwerp, men stopt het liever weg, schaamt zich, voelt zich schuldig. Daar gaat dit stuk over: weglopen omdat je in elkaar geslagen werd en terechtkomen in een situatie waar dit opnieuw met je gebeurt. Desondanks is dit toneelstuk grappig: de wreedheid, het sadisme, de extreme situaties en de vernederingen doen ons lachen. Het is zo geschreven dat het komisch effect heeft, maar ongetwijfeld zal je achter de bedenking maken hoe schrijnend, pijnlijk en vreselijk de band tussen de twee vrouwen is.

De voorstelling wordt in het Nederlands en in het Frans gespeeld, een kenmerk van het nieuwe Brusselse theatercollectief, BXL WILD.

Credits
Tekst: Magne van den Berg
Vertaling naar het Frans: Esther Gouarné
Spel, concept: Andréa Bardos, Ina Geerts
Coach: Peter Vandenbrempt
Decorbeeld: Bernard van Eeghem
Kostuum: Lieve Meeussen
Lichtontwerp: Vital Schraenen
Boventiteling: Circé Lethem

Foto: Barbara Vandendriessche

Locatie: Grote Zaal GC De kroon
Tijdstip: vrijdag 15 oktober om 20u
Duur: 60 min
Leeftijd: 14j+

Dit evenement maakt gebruik van het CovidSafe Ticket (CTS). Breng je CTS (digitaal of op papier) en identiteitsbewijs mee naar de voorstelling. Meer info op www.covidsafe.be

Prijslijst

  • Ticket:
    • Standaardprijs: €5,00

Reservatie data

  1. 05/09/2021 00:00 tot 15/10/2021 18:00 (Iedereen)

Inschrijven niet mogelijk

back to top