Quality Time: Trouveurs

9 vrije plaatsen
26/11/2021
KRO21QT2
Vanaf 20:00 tot 23:00
De Quality Time concertjes in Dkantine zijn ondertussen al een paar jaar een ideaal podium voor jongere Brusselse artiesten om hun plankenkoorts te overwinnen, maar ook gevestigde artiesten komen er graag om een nieuw programma uit te proberen bij een aandachtig luisterend publiek. Deze concerten zijn een organisatie van GC De kroon in samenwerking met Pieter Gouvaert en Curieus 1082.

Trouveurs
Als hedendaagse troubadours brengen Benjamin Steegen (BE) en Jeff Cardey (CA) de mooiste en ontroerendste liedjes van hun favoriete singer-songwriters. Liefhebbers van americana en schoon volk zoals Townes Van Zandt, Blaze Foley en John Prine komen zeker aan hun trekken. Benjamin en Jeff leerden elkaar kennen in de Europese bluegrass-scene, waar ze elk speelden bij topbands in het genre (Sons of Navarone, Rawhide, Louvat Bros) met optredens in heel Europa, de VS en zelfs India. Toen ze enkele jaren geleden hun talenten bundelden, bleek de som zoveel meer dan de delen. Hun intimistische en fijngevoelige aanpak maakte meteen indruk.
“Geen toeters en bellen, maar ingetogen, bloedmooie, ontroerende en melancholische uitvoeringen van betoverende songs. Je kon een speld horen vallen en dat was helemaal de verdienste van het duo, dat de trieste songs op magistrale wijze uitvoerde. Ze raakten tot in het diepste van je vezels. En die kunst is maar weinigen gegeven.” (Marc Deckx, cultuurcentrum Komdis)
“Deze songs hebben een helende, troostende werking. Bovendien zit er niet zelden een flinke dosis humor in of achter, en meestal hangt aan de song een anekdote vast. Etherische schoonheid. Gaan zien, die Trouveurs. Zal geen enkele muziekliefhebber spijt van hebben.” (Rootsti)

Tijdstip: vrijdag 26 november om 20u
Locatie: Dkantine van GC De kroon (J.B. Vandendrieschstraat 19, 1082 SAB)
Prijs: GRATIS

Dit evenement maakt gebruik van het Covid Safe Ticket (CTS). Breng je CTS (digitaal of op papier) en identiteitsbewijs mee naar de voorstelling. Meer info op www.covidsafe.be

Prijslijst

  • Ticket:
    • Standaardprijs: €0,00

Reservatie data

  1. 22/09/2021 00:00 tot 26/11/2021 19:00 (Iedereen)

Inschrijven niet mogelijk

back to top