BXL’anguage

GC De Markten
Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel
21/02/2020
MAR_201920_BXLlang
Vanaf 20:00 tot 21:30
In de straten, op de speelpleinen is een nieuwe taal ontstaan. Een taal die Frans, Nederlands, Arabisch en vele andere talen mengt tot een nieuw soort Brussels. Ook wel de taal waarmee Zwangere Guy zijn leven bezingt. Arber Aliaj, performer, beheerst deze nieuwe taal als geen ander en gaat in gesprek met Geert Dehaes, Brusseleir in hart en nieren.
Be.Brusseleir, Het Goudblommeke in Papier en De Markten gaan samen met het publiek op zoek naar de hyper-diverse taalgebruiken in onze stad.
Op het programma; de kortfilm Meli Milo van Julian Wolf, waarin de Brusselse jongerentaal een hoofdrol speelt. Gevolgd door een performance van Arber Aliaj en Geert Dehaes, elk in hun eigen taal. Arber Aliaj, performer, beheerst deze nieuwe taal als geen ander en gaat tijdens de performance in gesprek met Geert Dehaes, Brusseleir in hart en nieren. We sluiten de avond af met een geanimeerde analyse van het nieuw Brussels dialect door Lisa Verhelst, taalkundige en leerkracht in Brussel. Doorlopend geniet je van de geluidsinstallatie Brusselsspeaks van BNA-BBOT. Je hoort er stemmen van jongeren die hun favoriete Brusselse woorden delen.
Laat je onderdompelen in de Brusselse slang!

*’Dos altait moyin om te moyènèiren’ betekent een oplossing zoeken, in het Brussels – ‘Das tout khatar’ betekent bangelijk in het nieuw-Brussels, een mengeling van Dat’s (NL), tout (FR) en rhatal (AR).

Met: Geert Dehaes, Arber Aliaj, Julian Wolf, Lisa Verhelst, Omar Hobo en Marieke Rimaux


€ 7 standaardtarief, € 2 Paspartoe-kansentarief.

Deze voorstelling vindt plaats tijdens Interlitratour. Dit is een intercultureel, literair festival van woensdag 19 t.e.m. zaterdag 22 februari 2020 in Brusselse gemeenten. Meer info: www.interlitratour.be.

Info: De Markten, demarkten@demarkten.be, 02 512 34 25

Prijslijst

  • Ticket:
    • Standaardprijs: €7,00
    • Paspartoe-Kansentarief: €2,00
    • -26 jaar: €2,00

Reservatie data

Van 27/11/2019 10:00 tot 21/02/2020 14:00

Inschrijven niet mogelijk

back to top