Docu-debat “Stalingrad – met of zonder ons?”

GC De Markten
Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel
21/04/2022
MAR_2022_sdt_bral
Vanaf 19:30 tot 22:00
De documentaire 'Stalingrad, met of zonder ons?' vereeuwigde de transformaties van deze Brusselse levensader die het Zuidstation verbindt met het Rouppeplein. Vijf bewoners van de Stalingradwijk en het Centre Vidéo de Bruxelles filmden de titanenwerf en de schrik die het veroorzaakt bij bewoners en handelaars.
Zijn we getuige van het verdwijnen van een aankomstwijk die al meerdere generaties een toegangspoort tot de stad vormt? Wat zal er gebeuren met deze diverse stopplaats aan de rand van het steeds monotonere hypercentrum van Brussel? Welke stad zijn we aan het ontwerpen?
BRAL en De Markten organiseren een docu-debat over de film in het kader van 'Stad der Tuinen', een programmatie over stadsverbeeldingen. Het debat zal gaan over de emoties die de film uitlokt, het spanningsveld tussen stadsvernieuwing en gentrificatie, en hoe welke stadsvisie verwezenlijken. Het publiek, de filmmakers en andere panelleden zullen ervaringen en expertises kunnen uitwisselen.

Stad der Tuinen zet in maart en april de tentoonstellingszalen en de binnenkoer van De Markten op zijn kop, een uitzonderlijke expo van Stadsbiografie Brussel en collectief z.a.t. naar aanleiding van 100 jaar tuinwijken in Brussel. Deze activiteit kadert in het project Stad der Tuinen. Neem zeker een kijkje op onze website voor nog meer boeiende activiteiten. --> www.demarkten.be.


I.s.m. BRAL

GRATIS, reservatie verplicht.
Info: De Markten, demarkten@demarkten.be, 02 512 34 25

Prijslijst

  • Ticket:
    • Standaardprijs: €0,00

Reservatie data

  1. 23/03/2022 09:00 tot 21/04/2022 19:30 (Iedereen)

Inschrijven niet mogelijk

back to top