Vanaf 1 december kan je je inschrijven aan een verlaagd tarief voor de lessenreeksen van de VGC-sportdienst die in oktober gestart zijn. Schrijf je dus nog snel in en sport mee tot eind mei aan een kortingsprijs. Klik hier om het aanbod te zien.

Café Het Leven: Solidair

GC Op-Weule
Sint-Lambertusstraat 91, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
12 vrije plaatsen
25/11/2022
OPW_CAFHETLEVEN_NJ22a
Vanaf 20:00 tot 22:30
In Café Het Leven bespreken we grote thema's (de liefde, werk, maatschappij...) op een luchtige manier. Zoals op café: gezellig en soms met wat diepgang. Deze keer met een beetje voorbereiding. Café Het Leven kent elke keer een thema. Een week voor we samenkomen krijg je iets in je mail. Een stukje tekst of een filmpje. Het idee is dat je aan de hand hiervan vast wat nadenkt over het thema. Vervolgens kom je naar Café het Leven en stellen we elkaar vragen. Grote en kleine vragen, belangrijke en minder belangrijke vragen. Misschien neem je al je vrienden mee, of ontmoet je nieuwe mensen, met nieuwe inzichten. Aan het eind proberen we zoveel mogelijk samen te vatten van onze inzichten. Hopelijk ga je geïnspireerd weer naar huis!

Café Het Leven: Thema Solidair:

Wat beteken jij voor de mensen om je heen, en wat betekenen de mensen om je heen voor jou? Wat is solidariteit eigenlijk, en ben je pas solidair als je soep kookt voor de hele straat? Misschien vragen we ons dat alleen af rond de kerstdagen, en vergeten we dat dan weer voor de rest van het jaar. Of houdt dit ons altijd wel bezig? En zit het hem dan in de kleine dingen, of zouden we het veel groter moeten aanpakken? Alle beetjes helpen, zeggen ze toch?

Vrijwel iedereen draagt op de een of andere manier een beetje zorg voor een ander. En iedereen kan daar ook een beetje van profiteren. Hoe doe jij dat? Of hoe zou je dat willen doen? Wat beteken jij voor een ander en wat mogen we van een ander verwachten? Leven we in een individualistische samenleving, of juist eentje van verbondenheid?

Door het gesprek aan te gaan over wat we (kunnen) doen voor een ander, verwachtingen uit te spreken en elkaar te inspireren, komen we misschien wel tot een heel groot plan om er wat meer voor elkaar te zijn, of zetten we na deze avond een heel klein stapje naar wat meer solidariteit.

We zullen samenkomen in de Bistro Op-Weule, dus ambiance gegarandeerd, eerste drankje gratis!

- Voor 18 tot 45-jarigen
- 20.00 tot 22.00 uur
- In de Bistro van Op-Weule
- Inschrijving verplicht. Een week voor we samenkomen, krijg je van ons info per mail.
- Gratis activiteit + het eerste drankje is gratis!

Prijslijst

  • Ticket:
    • Standaardprijs: €0,00

Reservatie data

  1. 20/10/2022 09:00 tot 26/11/2022 10:00 (Iedereen)

Inschrijven niet mogelijk

back to top