Barbès

GC De Markten
Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel
27/10/2023
MAR_202223_Barb
Vanaf 20:00 tot 21:30
Barbès, de nieuwste creatie van Tierema Levy Koama, is een originele voorstelling in wording die dwars door artistieke disciplines en tijd heen gaat; het combineert dans met theater, muziek, licht, decorontwerp, ...
Tierema Levy Koama (Burkino Faso) werkt als danser en choreograaf al jaren in Afrika en Europa. Zijn werk was te zien op het Festival Echos (Zwitserland), in Julidans (Amsterdam) en in Brussel. Koama is artistiek directeur van de Sombo Company, een culturele vereniging die in 2002 is opgericht om de Afrikaanse dans te promoten en te zorgen voor een herwaardering van het Ivoriaanse culturele erfgoed.
Voor zijn jongste creatie gaat hij terug naar Barbès, een plek in Abidjan, een straat vol nostalgie, vol inspiratie voor jonge Ivorianen, artiesten in het bijzonder. Tierema Koama ontdekte als jonge maker daar de Yamanyaman-dans die hem nog steeds inspireert.
Die straat is de bakermat van Gnaman Gnaman , de nog steeds erg populaire urban dans uit de jaren 80 en ook van Ziguehi - een slangtaal van de Ivoriaanse jeugd. In deze buurt groeide Koama op en leerde hij dansen.
De choreograaf toont een korte danssolo en vervolgens een film over zijn onderzoek rond de dans in Burkina Faso.

‘Door mijn laatste verblijf in Afrika en de vele kunstenaars die ik daar heb ontmoet, heb ik de context en de invloeden die mij maken tot de danser die ik nu ben, kunnen verdiepen.' Tierema Barbès.

Bekijk alvast een <a href="https://www.globearoma.be/kunstenaar/koama-tierema/">tipje van de sluier</a>.Prijslijst

  • Ticket:
    • Standaardprijs: €10,00

Reservatie data

  1. 05/09/2023 17:30 tot 27/10/2023 19:00 (Iedereen)

Inschrijven niet mogelijk

back to top