Traffik Klassik

GC De Markten
Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel
17/11/2023
MAR_202223_TRAFFIKK
Vanaf 20:00 tot 21:30
De Markten werkt al verschillende jaren samen met Traffik Klassik. Niet enkel in onze eigen Spiegelzaal, maar ook buitenhuis zoals in de kapel van WZC Sint Monica.
Samen willen we kwaliteitsvolle klassieke muziek met een lage drempel brengen, los van grootse cultuurtempels en dure fluwelen.

Traffik Klassik zijn muzikanten die vaak op internationale podia vertoeven maar al te graag hun muziek delen met iedereen.
Verwacht u aan topconcerten, doorspekt met kleine weetjes over componisten en ontstaansgeschiedenissen van gekende en minder gekende stukken.

De musici verdienden elk hun sporen in de meest befaamde ensembles uit de wereld van de historische uitvoeringspraktijk.
Ze onderscheiden zich door hun zin voor authenticiteit, hun nieuwsgierigheid en hun directe, ongedwongen communicatie met het publiek.

Ze deinzen er niet voor terug nieuwe paden te bewandelen en op zoek te gaan naar vernieuwende concert-vormen.
De naam van het ensemble verwijst naar de dynamische 18 de eeuwse praktijk waarbij reizende componisten en musici vrij en creatief omgingen met eigen of andermans werk.

Uit deze traffiek ontstond een boeiend maar onderbelicht repertoire van bewerkingen en transcripties waar Traffik Klassik graag uit put.
Ondergewaardeerde kamermuziek uit de 18de en 19de eeuw krijgt een plaats naast bekende meesterwerken. Die dialoog vertaalt zich in eigenzinnige concertprogramma’s die zowel kenners als een breder publiek kunnen boeien.demarkten@demarkten.be

Prijslijst

  • Ticket:
    • Standaardprijs: €10,00

Reservatie data

  1. 13/09/2023 15:00 tot 17/11/2023 18:00 (Iedereen)

Inschrijven niet mogelijk

back to top